VIDEO I Macron pustio Papu da ga čeka, pogledajte Franjinu reakciju

Svijet 26. ruj 202310:55 1 komentar

Papa Franjo izrazio je svoju frustraciju nakon što ga je francuski predsjednik Emmanuel Macron tijekom vikenda "ostavio na čekanju".

Snimka tog trenutka prikazana je na talijanskoj televiziji i dijeljena na društvenim mrežama.

Na snimci se vidi papa Franjo (86) kako sjedi sam na stolcu u marseilleskom Palais du Pharo prije susreta s Macronom. Papa na snimci izgleda uzrujano, gledajući Macronovu praznu stolicu pokraj sebe i lupajući rukom po naslonu za ruke. Kamere potom zumiraju njegovo namršteno lice, dok papa Franjo istovremeno nervozno dira svoj papinski križ.

Nakon više od minute i pol čekanja, Papa se naposljetku diže s mjesta i pozdravlja Macrona kad on ulazi u prostoriju. Papa tada više ne pokazuje znakove ljutnje, nego se smješka i rukuje s francuskim predsjednikom.

Iako se čini da je papa zaboravio incident kad je Macron ušao, talijanski komentatori oštro su kritizirali Macronov postupak. Giuseppe De Lorenzo, talijanski kolumnist, nazvao je Macrona “bezobraznim” i ironično ga nazvao “Njegovo Veličanstvo Emmanuelom II.” Istaknuo je da je papa Franjo čovjek u određenim godinama i šef države te da je to bila neprimjerena situacija, piše Daily Mail.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.