VIDEO I Policajac ljubavnicu srušio na pod i davio, a onda ju protiv njezine volje smjestio na psihijatriju

Svijet 26. ruj 202310:35 0 komentara
Screenshot/YouTube

Oženjeni policajac iz Pennsylvanije suočava se s optužbama za kazneno djelo davljenja nakon što je snimljen kako nasilno postupa prema svojoj ljubavnici dok ju je pokušavao izbaciti iz svoje prikolice.

Ronald Keith Davis (37), oženjeni policajac s dvoje djece, uhićen je 21. rujna jer je zloupotrijebio ovlasti kako bi u kolovozu nakon ljubavne svađe nasilno uhitio djevojku Michelle Perfanov, s kojom se viđao četiri mjeseca, i smjestio je u mentalnu bolnicu u Williamstownu u Pennsylvaniji.

U ponedjeljak 21. kolovoza, Davis je zatražio pomoć svojih kolega rekavši da na njegovu imanju u kamperu živi jedna žena. Ispričao im je da se njihov odnos pogoršao te joj nije dopuštao da preuzme svoje stvari s posjeda jer se ponašala nepredvidljivo. Tvrdio je da se ponašala sucidalno, a da bi to dokazao, pokazao im je poruke koje su izmijenili, piše Daily Mail.

Iako je dobio upute od kolega da zatraži nalog za prisilno zadržavanje, on je odlučio sam djelovati. Izvan dužnosti otišao je uhititi svoju dosadašnju ljubavnicu i odvesti je u psihijatrijsku ustanovu protiv njezine volje.

Njegovo postupanje prema ženi snimio je njegov kolega, a snimku je kasnije na društvenim mrežama objavio ured državnog tužitelja. Videozapis prikazuje žrtvu kako se pokušava osloboditi iz ruku dvostruko većeg policajca koji ju silom želi ugurati u vozilo. Sjeo je na nju, legao na nju i cijelo vrijeme je hvatao za noge.

Nakon toga je Perfanova protiv svoje volje odvedena u bolnicu, gdje je zadržana nekoliko dana prije nego što je puštena 26. kolovoza. Naime, liječnici su otkrili da ona nije psihički nestabilna unatoč tvrdnjama policajca, kao i to da mu je samo prijetila samoubojstvom kako bi privukla pozornost.

Sada je Davis taj koji se suočava s optužbama, uključujući lažno zatvaranje, davljenje, nesmotreno ugrožavanje druge osobe i napad.

Nakon što je ispitana, Perfanova je policajcima ispričala kako se raspala njezina romansa s Davisom. Rekla mu je da se želi preseliti u novi grad kako bi počela ispočetka, što ga je razbjesnilo.

“Poruke koje su izmijenili otkrivaju njezinu frustraciju policajcem Davisom i njegovim kontrolirajućim ponašanjem (i njezinu želju da prekine vezu), a ne istinsku želju da sama sebi naudi”, stoji u zapisu sa suda.

Davisa se sada tereti da je “svjesno ili namjerno ometao disanje ili cirkulaciju krvi druge osobe pritiskom na grlo ili vrat”. Obuzdao ju je “u okolnostima koje su spomenutu drugu osobu izložile riziku od ozbiljne tjelesne ozljede” i pritom je djelovao u suprotnosti s Odjeljkom 2902(a)(1) Krivičnog zakona Pennsylvanije, koji se odnosi na “nezakonito obuzdavanje”.

Davis je optužen za kazneno djelo davljenja, nezakonitog obuzdavanja, lažnog zatvaranja, jednostavnog napada, bezobzirnog ugrožavanja druge osobe i službenog ugnjetavanja. Određen mu je istražni zatvor bez jamčevine nakon ročišta 21. rujna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.