VIDEO | Požar progutao 160 godina staru crkvu nakon udara munje u toranj

Svijet 05. lip 202313:37 0 komentara
Screenshot / Twiiter

Požar je u petak poslijepodne u potpunosti progutao 160 godina staru crkvu u Massachusettsu. Dramatična snimka pokazuje kako plamen uništava povijesnu crkvu, uključujući njen legendarni toranj koji se srušio nakon što je crkvu u petak pogodila munja.

Promatrači se na snimci mogu čuti kako vrište dok se toranj protestantske crkve iz 1863. prevrće. Crkva je sagrađena u 19. stoljeću nakon što je požar prethodno uništio bivšu bogomolju, koja je tamo bila od 1772. godine, izvijestio je Boston Globe.

U crkvi u to vrijeme nije bilo nikoga i nije bilo ozlijeđenih, izvijestile su službe.

“Dok su vatrogasci ulazili u samu crkvu, došlo je do požara na tavanu i u samom zvoniku”, rekao je za WCVB šef vatrogasne službe Spencera Paul Normandin.

Dodao je da se zvonik srušio otprilike 45 minuta nakon što su se vatrogasci počeli boriti s vatrom. Vatra je također ometala signale mobilnih telefona u tom području, budući da je zvonik crkve djelovao kao toranj za mobilne telefone.

Velečasni Bruce MacLeod, privremeni pastor crkve, rekao je da je zgrada izgrađena od drva i drugih starijih materijala što bi mogao biti razlog zašto je tako brzo izgorjela do temelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.