VIDEO | Raspad u ruskoj vojsci: Šojgu naredio uhićenje wagnerovca usred Moskve

Rat u Ukrajini 06. lis 202212:59
Izvor: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP, Ilustracija

Već dugo se šuška o tome kako rusku vojsku razara raskol u najvišim redovima. Jedna od potvrda da između ruskog predsjednika Vladimira Putina i najviših činovnika nije sve u najboljem redu stigla je jutros iz Moskve, u kojoj je uhićen jedan od čelnika grupe Wagner Aleksej Slobodenjuk, a nalog za njegovo uhićenje navodno je dao ministar obrane Sergej Šojgu.

Snimka uhićenja postala je viralna i mnogi smatraju da ovo pokazuje da je Putin počeo s obračunavanjem s neistomišljenicima, a da nisu nedodirljivi ni oni koji se nalaze u samom vrhu vojne hijerarhije.

Uhićenje je navodno zapovijedio trenutno najkritiziraniji član ruske vlade – ministar obrane Sergej Šojgu.

Inače, Slobodenjuk je i zaposlen u medijskoj grupi Patriot, koja vodi mrežu Telegram kanala i poznata je po kritikama na račun Šojgua, glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova i drugih. Upravo se to na internetu navodi kao razlog uhićenja.

“Prigožinov propagandist je napadao Šojgua na internetu, uhićen je u Moskvi od strane SOBR-a Rosgvardija. SOBR su veoma lojalni Putinu. To što ovo uhićenje nije izvršio FSB, kao što biste očekivali, ukazuje na unutarnju borbu za vlast i nepovjerenje među dužnosnicima“, navodi se uz snimak uhićenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar