VIDEO Sin Putinova glasnogovornika ne bi u rat: “Riješit ću to na drugoj razini”

Rat u Ukrajini 22. ruj 202209:26 0 komentara
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP/ilustracija

Dmitrij Nizovcev, voditelj Popularne politike, YouTube kanala koji su stvorili pristaše Alekseja Navaljnog, nazvao je Nikolaja Peskova, glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova, uživo u programu.

Nizovcev se predstavio kao vojni dužnosnik koji ga želi mobilizirati i naredio mu da sutradan u 10 sati dođe na liječnički pregled.

“Morate shvatiti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko je pogrešno da ja budem tamo. Ukratko, bavit ću se time na drugoj razini”, odgovorio je mlađi Peskov.

Nikolaj Peskov također nije dao suglasnost ni da ga se prijavi kao dobrovoljca, prenosi ruski Insider.

“Moram općenito razumjeti što se događa i koja prava imam. Da me sutra odvedu – vjerujte, to ne treba ni vama ni meni. Nije mi problem braniti svoju domovinu – ali moram shvatiti koja je korist od mog pojavljivanja tamo, govorim o određenim političkim nijansama”, dodao je.

O upisivanju kao dobrovoljca Peskov je rekao: “Učinit ću što mi se kaže. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin) kaže da trebam ići tamo, ja ću otići.”

Video se proširio i na društvenim mrežama, no nije moguće jednoznačno dokazati da je to doista bio razgovor s Nikolajem Peskovom.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!