U Zagrebu će 1500 učenika više moći jesti topli obrok u školi

Vijesti 06. ruj 202320:25 0 komentara
Duško Jaramaz/Pixsell

Grad Zagreb izvijestio je u srijedu kako će povećanjem kvalitete školske prehrane u zagrebačkim osnovnim školama od ove nastavne godine čak 1500 učenika više moći konzumirati topli obrok u školi.

“Zahvaljujući ulaganjima Grada u opremanje školskih kuhinja i blagovaonica tijekom 2023. godine u iznosu od 750 tisuća eura, školskom je prehranom obuhvaćeno čak 15.000 učenika više nego prošle godine – njih 59.000. Uz to, od ove nastavne godine čak 1500 učenika više nego prošle godine moći će konzumirati topli obrok u školi”, objavili su iz Grada na službenom Facebooku.

S ciljem poboljšanja kvalitete školske prehrane u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom tijekom ljeta izrađeni su novi, zdravi, standardizirani i sezonski jelovnici za prvo polugodište.

Škole će s implementacijom novih jelovnika krenuti postepeno, sukladno vlastitim kapacitetima i mogućnostima, a Grad će temeljem iskazanih potreba škola nastaviti s ulaganjima i potporom školama za uvođenje novih jelovnika.

Uz to, u manjem broju škola uskoro kreće pilot projekt zelene javne nabave hrane čiji je cilj stvoriti održiv sustav prehrane i školama osigurati zdrave, ekološke i lokalno proizvedene namirnice, najavili su iz Grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!