2021. na N1

Vijesti 30. pro 202119:43
Izvor: N1

Posljednji tjedan u 2021. Newsroom je iskoristio za analiziranje godine na izmaku i podsjećanje na neke od najupečatljivijih izjava hrvatskih političara. Najvažnije događaje komentirali su politički analitičar i kolumnist Novog lista Jaroslav Pecnik, novinar tjednika Express Tomislav Klauški, antikorupcijski stručnjak i predsjednik Zelene alternative Zorislav Antun Petrović, novinarka Telegrama Dora Kršul i urednik portala zagrebi.hr Saša Paparella.

Jaroslavu Pecniku u fokusu su bili lokalni izbori, razotkriveni slučajevi korupcije u Hrvatskoj, problemi koji su mučili vladajuću koaliciju, kao i problemi koji su mučili oporbu.

Tomislav Klauški analizirao je probleme u hrvatskom pravosuđu, povezanost pravosuđa i politike, ali i otkriva zašto Zoran Milanović po njegovom mišljenju oporbi oduzima kisik.

Zbivanja u znanosti i visokom obrazovanju u 2021. komentirala je Dora Kršul s portala telegram.hr. Prisjetila se načina funkcioniranja Senata Zagrebačkog sveučilišta, afere s doktoratom Vice Mihanovića i postupaka zagrebačkog rektora Damira Borasa nakon niza prijava za seksualno uznemiravanje.

Antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović komentirao je borbu protiv korupcije u Hrvatskoj u 2021. i očekivane efekte novih antikorupcijskih zakona.

Urednik portala zagrebi.hr Saša Paparella govorio je o pritiscima na medije u 2021., SLAP tužbama, ugroženim ljudskim pravima i aferama u zdravstvenom sustavu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar