'Prihvatio sam Crnojinu ostavku, želim mu sve najbolje'

Vijesti 28. sij 201620:35 > 20:39
Podijeli:
Izvor: N1

Nakon 20-ak sati vijećanja u Banskim dvorima, sastančenja, savjetovanja s pravnim stručnjacima, završeni su razgovori o političkoj sudbini ministra branitelja Mije Crnoje. Podnio je ostavku. Novinarima se, nakon Crnoje, obratio i premijer Orešković

“Crnoja je kao branitelj zavrijedio malo pažnje pa smo mu je i dali u ova dva dana. Danas je dao ostavku, ja sam je prihvatio. Zahvaljujem mu što se kao branitelj borio za ovu našu zemlju. Uskoro ćemo naći novog čovjeka.

Diskutirali smo o dokumentima s ekspertima, i imali dugačke diskusije, ja sam prihvatio ostavku koju je Crnoja danas predao. Ja se zahvaljujem Crnoji koji se borio za ovu zemlju, a i svim braniteljima koji su nas oslobodili, dat ću sve od sebe, meni je ovo prebitan resors i ministarstvo, naći ćemo novog čovjeka.

Crnoji želim sve najbolje.”, kazao je premijer.

Prethodno je novinarima izjavu dao i Mijo Crnoja:

Kao što vidite, dva dana smo razglabali, vijećali… Predočio sam sve dokumente Vladi i ekspertima koji su ocijenili da nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret, međutim ne želim biti problem Vladi niti uteg, ili problem zbog kojeg Vlada neće ići na bolje. Premijeru sam dao ostavku, ovim putem pozdravljam sve hrvatske branitelje!”, kazao je Crnoja.

Tijek događaja pročitajte OVDJE