Bandić brani projekt: Valjda je Zagreb zaslužio tri fontane!

Vijesti 01. velj 201608:21 > 08:26
N1

U Zagrebu je u ponedjeljak ujutro u Ulici Hrvatske bratske zajednice počela gradnja novih fontana, a sa samog gradilišta u emisiju Novi dan javio se gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je reporterki N1 Mirni Brekalo kazao kako je prethodno u Cerju otvorio najveću vodospremu u Zagrebu vrijednu 100 milijuna kuna te kako je nastavkom gradnje fontana samo podizanje urbane osovine Zagreba.

”Tri fontane koštaju 50 milijuna kuna, a to je duplo manje od vodospreme Cerje. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti. U ovo vrijeme će neki reći ”je trebalo, nije trebalo”. Abruš je 1906. napravio dvije fontane na Zrinjevcu. Valjda je za 100 godina Zagreb zaslužio tri fontane”, kazao je Bandić.

Upitan kako komentira kritike projekta fontane koje je izrekla bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš, Bandić je kazao kako ona samo razmišlja svojom glavom.

”Nije njoj ništa preostalo osim da jambra i kritizira ili da bude konstruktivna. Preporučio bih joj da bude konstruktiva oporba. Šta je opoziciji preostalo? Da afirmira ono što radimo dobro i da upozori ako nešto radimo loše. Ovo je pucanj u prazno”, rekao je Bandić koji se osvrnuo i na kritike Davora Bernardića.

”Koliko god bude bilo više kritika gradonačelnik će više ustrajati da realizira ono što je naumio. Savjest mi je čista”, rekao je.

Zagrebački gradonačelnik najavio je i nove projekte u gradu.

”Radovi na Radićevoj, nadvožnjak na Radničkoj se projektira. Projektira se žičara i ona je nasušna potreba grada. Počinjemo koncem ove godine i do početka 2017. ćemo imati žičaru. To je vizionarski projekt kao i fontane i vodosprema u Cerju. Sve je to grad koji se razvija, pulsira i živi”, rekao je Bandić te je najavo svoj odlazak u Pariz.

”Nisam bio par mjesesci i idem se naći s vodećim investitorima da eventualno dopeljamo kojeg kavalitetnog investitora – to mi je zadaća”,  rekao je.

Upitan što očekuje od Vijeća za suradnju i hoće li biti u njemu Bandić je odgovorio kako je ova vlada dobila njegovu podršku.

”Dali smo podršku vladi. Očekujem da sjednemo zajedno i vidmo što možemo napraviti za građane. Kukuriku koalicija nije imala za potrebu sjesti s gradonačelnikom. Za dogovor trebaju dva, a za prekid ljubavi je dovoljan samo jedan”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je komentirao i prvu ostavku koju je u Vladi podnio Mijo Crnoja na mjesto ministra branitelja.

”Pustmo ljudima najmanje 100 dana”, kazao je kratko Bandić prije nego je najavio doček brončanim rukometašima.

”Kauboji su uzeli 13 medalja. Oni su ih se nauživali. Ova brončana medalja je kao zlatna. Iduće godine Francuskoj želim da skinemo skalp Španjolcima i Nijemcima. Pozivam građane da se pridruže rukometašima”, kazao je Bandić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.