"Pričom o dugovima skreću pozornost sa smjene šefa SOA-e"

Vijesti 08. velj 201616:01 > 16:03
Patrik Macek/PIXSELL

Na optužbe novog ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata da je ministarstvu ostavio 45 milijuna kuna odgovorio je i bivši ministar Gordan Maras. On tvrdi da je sve jasno napisano u pripopredajnom zapisniku i da se zapravo radi o namjernom skretanju pozornosti sa smjene ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

“Sve piše na stranici 15 primopredajnog zapisnika. Gospodin Horvat od prve je sekunde dobio potpunu informaciju o ministarstvu pa i o ovim stvarima o kojima je danas govorio. Sve što tamo piše je njemu poznato dva tjedna. Zašto danas s time izlazi meni je nepoznanica. Nadam se da nije povezano s HDZ-ovom željom da prebace fokus s krize koje su uzrokovali smjenom ravnatelja SOA-e i svih onih problema koje vlada ima”, rekao je Maras.

“Na prvoj stranici piše da sam i ja naslijedio 156 milijuna. Jesam li ja sazivao novinare, puštao stvari u medije i radio dramu? Nisam. U ovom trenutku prije četiri godine u nazad ja sam pripremao proračun koji će pomoći hrvatskim poduzetnicama, a ne se bavio neistinama. Ništa nije nepoznato, sve se zna. Da je gospodin Horvat samo odrazgovarao sa svojim stručnim službama sve bi mu u prvim minutama bilo jasno. Imam osjećaj da se radi o pokušaju srektanja pozornosti sa smjene Lozančića i to što predsjednica već nekoliko dana vrši pritisak premijera. Očito je da HDZ-u ovih dana treba druga tema.

O stipendijama učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja, što je sporno novom ministru, Maras je rekao da je i planirano da se četiri mjeseca isplate 2015., a ostalih osam do kolovoza 2016. te da se nada da Horvat taj projekt neće prekinuti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.