Saša Leković: 'Karamarko podmeće, laže, huška i prijeti'

Vijesti 14. velj 201612:06 > 12:12
N1

Karamarkovu jasnu najavu smjena na HRT-u jer je nezadovoljan programom, komentirali su Sađa Leković, predsjednik Hrvatkog novinarskog društva i SDP-ovac Peđa Grbin.

Predsjednik HND-a Saša Leković kaže za HTV kako, kad su u pitanju mediji i novinari, Karamarko čitavo vrijeme podmeće, laže, huška i prijeti. ‘Kad to radiš u oporbi to je krajnje neodgovorno i opasno, a kad to radiš na vlasti onda je to zločin prema građanima’, istaknuo je Leković.

Dodaje kako je ovdje riječ o političkom govoru bez konkretnog sadržaja.

Iz SDP-a kažu kako su Karamarkove izjave nesmotrene.

‘Ako njemu HRT ne valja on je to slobodan reći međutim govoriti o smjenama na HRT-u to ne može zato što mi imamo zakone, imamo propise i svaka smjena ako za njom postoji potreba mora se odvijati isključivo na temelju zakona’, izjavio je Peđa Grbin.

Podsjetimo, šef HDZ-a kazao je: 

“Neka me jasno čuju da ta Hrvatska televizija jedne političke opcije, jedne stranke – nije javni servis, ona nije ono što bi trebala biti jer živi upravo na tome što je vi plaćate – 1,3 milijuna kuna godišnje da nam lažu i da nas čine luđacima zato što smo domoljubi. Da karikiraju sve ono što govorimo i da nas sotoniziraju? Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji! To neka znaju!

Zašto bi bila čistka smjena Radmana, kakva čistka? Ja sam istaknuo da nisam zadovoljan kao gledatelj HRT-a, kao javnog servisa koji svi mi plaćamo.

Nisam zadovoljan s artikulacijom profesionalnosti na toj televiziji. Ta televizija je u funkciji jedne stranke. Ona je u funkciji destrukcije političke suradnje MOST-a i HDZ-a. To je legitimni zahtjev kojem se ja priključujem i ta se struktura na HRT-u mora početi ponašati profesionalno i objektivno, a ne navijački i stranački kao dosad”, rekao je sinoć Karamarko.

Više pročitajte ovdje

Podsjetimo, u SDP-a kažu kako su Karamarkove izjave nesmotrene. Ako njemu HRT ne valja on je to slobodan reći međutim govoriti o smjenama na HRT-u to ne može zato što mi imamo zakone, imamo propise i svaka smjena ako za njom postoji potreba mora se odvijati isključivo na temelju zakona, izjavio je Peđa Grbin.

I HND osuđuje. Predsjednik HND-a Saša Leković kaže kako kad su u pitanju mediji i novinari, Karamarko čitavo vrijeme podmeće, laže, huška i prijeti. Kad to radiš u oporbi to je krajnje neodgovorno i opasno, a kad to radiš na vlasti onda je to zločin prema građanima, istaknuo je Leković. Dodaje kako je ovdje riječ o političkom govoru bez konkretnog sadržaja.