Brkić dokazano lažirao diplomski rad, MOST još čeka potvrdu

N1

Milijan Brkić kandidat je Domoljubne koalicije za idućeg ministra branitelja. O svemu smo ranije pitali za reakciju Josipa Klemma, Đuru Glogoškog i Freda Matića.

Svi su, kako kažu, zadovoljni. Dok je Glogoški rekao da prosvjednici iz Savske 66 ne odlaze prije nego vide prve poteze i promjene kod budućeg ministra, Matić mu je poželio sreću i dodao da će dobro promatrati hoće li njegov nasljednik ispuniti sva obećanja dana braniteljima.

U konačnici se oglasio i sam Milijan Brkić.

“Stranka je donijela odluku, počašćen sam prijedlogom stranke, odnosno Tomislava Karamara. To je časna dužnost časne hrvatske populacije branitelja, ako budem izabran u Saboru zastupat ću interese branitelja, onih koji su stvarali hrvatsku državu”, rekao je Brkić u ponedjeljak.

Na pitanje novinarke N1 televizije ima li podršku MOST-a, Brkić odgovara:

“Ne bi ni došlo do ove kandidature bez suradnje”, rekao je i dodao “da se nisu ranije protivili tome, i da su to sve nagađanja.”

“Počašćen sam kandidaturom od strane Domoljubne koalicije i MOST-a nezavisnih lista, a ako i kad budem izabran, moći ću komentirati prve poteze”, rekao je.

A tko je Milijan Brkić i je li javnosti dao do znanja da namjerava preuzeti mjesto sada već gotovo pa i zaboravljenog Mije Crnoje? Zavisi kako se shvati njegova odluka da svoj saborski mandat stavi u mirovanje.

Milijan Brkić objavio je javnosti da je svoj mandat stavio u mirovanje 3. veljače, svega 5 dana nakon što je Mijo Crnoja dao ostavku na poziciju ministra branitelja. Čovjek koji je oduvijek uživao veliko povjerenje šefa stranke Tomislava Karamarka javnosti je rekao da je stranci puno korisniji kao operativac. Svaki put kada je bio upitan je li on idući ministar branitelja, Brkić je odbijao direktno odgovoriti na pitanje, a prvi plan je uvijek gurao stranku. Najglasniji među braniteljima, oni koji već skoro 500 dana prosvjeduju pred resornim ministarstvom daju mu podršku.

Prepisani diplomski rad kandidata za ministra

Pa iako ga prati glas izrazito vještog operativca, ukoliko Brkić postane ministar pratit će ga jedna velika afera, a to je prepisani diplomski rad. Rad pod nazivom “Organizacijske razine MUP-a RH” iz 2011. prepisan je iz rada policijskog načelnika Stanka Tomića iz 2009. Zbog proceduralne greške Visoke policijske škole, Upravni sud u Zagrebu odlučio je da Brkiću diplomski rad ostaje, iako je i dalje nepobitno da je riječ o plagijatu.

MOST: Ako je falsificirao diplomski rad, zatražit ćemo da odstupi

“Podržat ćemo Brkića za ministra branitelja, jer radi se o čovjeku s dugim stažem dragovoljca, branitelja i ratnika, koji uživa ugled u braniteljskoj populaciji. Ali, ako se dokaže da je falsificirao diplomski rad, zatražit ćemo da odstupi”, kazao je izvor iz MOST-a Indexu.

Brkićev diplomski rad nesumnjivo je plagiran, pa je za očekivati da bi s podrškom MOST-a ipak moglo biti problema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.