Pištoljem natjerali profesora da im preda 30 tisuća kuna

Vijesti 23. velj 201615:14 > 15:17
REUTERS/Michaela Rehle

Profesor splitskog FESB-a Ranko Goić sredinom prosinca prošle godine bio je žrtva dvojice maskiranih tipova koji su ga dočekali pred stanom na Žnjanu. Napali su ga pola sata nakon ponoći dok je izlazio iz svog Audija. Uperili su mu pištolje u glavu i zaprijetili da će ga ubiti ako ne kaže gdje mu je novac.

Goić im je rekao kako u automobilu ima 30 tisuća kuna, no razbojnicima to nije bilo dovoljno, nego su ga prisilili da zajedno sa njima ode do stana, odakle su pokupili još 18 tisuća kuna u raznoj valuti, piše Index.

No, tražili su još novca. Dogovorili su da idući dan Goić ode na banku i podigne 80 tisuća eura te da im novac donese u svom zeleno-žutom šeširu u 17 sati nasuprot crkve Gospe od Žnjana. Zaprijetili su mu da ništa ne smije prijaviti policiji. Goić ih nije poslušao pa je jedan od razbojnika uhvaćen prilikom primopredaje.

Ispostavilo se da se radi o izvjesnom Toniju Kadriću, koji je optužen te mu idući tjedan počinje suđenje na splitskom Županijskom sudu. Policija aktivno traži drugog sudionika ove brutalne pljačke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.