Potpredsjednik Europske komisije dolazi u Hrvatsku

Vijesti 23. velj 201616:08 > 16:14
REUTERS/Vincent Kessler

U okviru procesa Europskog semestra, potpredsjednik Europske komisije za euro i socijalni dijalog Valdis Dombrovskis boravit će u radnom posjetu Republici Hrvatskoj od 25. do 26. veljače 2016.

‘Dobrovskis će se, tijekom posjeta, sastati s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tihomirom Oreškovićem. U Hrvatskom saboru potpredsjednik Dombrovskis razgovarat će s predsjednikom Hrvatskog sabora akademikom Željkom Reinerom, kao i s predstavnicima više saborskih odbora.

Na zajedničkom sastanku potpredsjednik Dombrovskis će razmijeniti mišljenja i s ministrom financija Zdravkom Marićem, ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem ministrom regionalnog razvoja i europskih fondova, Tomislavom Tolušićem, te ministricom rada i mirovinskog sustava, Nadom Šikić.

Posjet će biti iskorišten i za razmjenu mišljenja sa socijalnim partnerima – predstavnicima sindikata i Hrvatskom udrugom poslodavaca, a predviđen je i radni ručak s guvernerom Hrvatske narodne banke  Borisom Vujčićem’, stoji u priopćenju Europske komisije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.