Vlahušić za N1: James Bond 'dolazi' u Dubrovnik

Vijesti 23. velj 201622:27 > 22:27
N1

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u utorak u Dnevniku N1 televizije da se Dubrovnik okreće prema filmskoj industriji, i da dugo vode pregovore s velikim kućama oko snimanja upravo u ovom hrvatskom gradu.

“To je posao na kojem radimo duže od goidnu dana”, rekao je Vlahušić o snimanju Star Warsa.

“Prošli tjedan sam bio i s ključnim ljudima u San Franciscu, prezadovoljni su, kulise već stižu na Stradun i Dubrovnik će imati značajno mjesto u jednom od sigurno najgledanijih filmova u povijesti.”

Rekao je i da svu tehničku produkciju rade domaće ljudi, a da Dubrovnik ovo snimanje neće ništa koštati.

“Isto tako je i sa snimanjem Jamesa Bonda.”

Vlahušić kaže da su i glavnu scenu u Game Of Thronesu uspjeli zadržati tajnom, iako je za to znalo 500 ljudi.

“Procijenili smo da nam je najvažnija filmska industrija”, rekao je na pitanje o snimanju još jednog velikog filma, idućeg nastavka Jamesa Bonda.

“Razgovaramo s velikim studijima u Europi, to su pregovori koji traju godinama. Najvažnije je povjerenje, a mi smo sva obećanja svaki put ispunili. Trebala je biti i ljetna škola, no u zadnji tren se nažalost odustalo, ali radimo na tome. Udovoljavamo svim zahtjevima producenata i glumaca”, opisao je dubrovački gradonačelnik stvaranje dugoročnog povjerenja s filmašima.

“Bond je jedan od projekata o kojem razgovaramo, ostvarili smo velik broj kontakata i sada već razgovaramo o novcima”, potvrdio je Vlahušić snimanje Bonda u Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.