Brkić: Koliko ja znam, nisam prepisao diplomski rad

Vijesti 25. velj 201619:37 > 19:37
N1

Gost Dnevnika Nove TV bio je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je govorio o kandidaturi za ministra branitelja, odnosu s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, kao i o aferi oko njegova diplomskoga rada.

Upitan je li prihvatio kandidaturu za ministra branitelja Brkić kaže da postoji uobičajena  procedura koju će pratiti.

”Predsjednik me nominirao za minstra branitelja i postoji uobičajena procedura, a to je razgovor s koalicijskim partnerima iako su kolege iz Mosta već podržale moju kandidaturu, ali moram doći do predzadnje stepenice, a to je premijer dok će konačnu riječ dati Sabor. Nadam se da će i mene netko nešto pitati pa ću ja to na odgovornom mjestu reći pod kojim uvjetima ću to prihvatiti. Nakon procedure ću dati konačan odgovor”, kazao je Brkić.

Nabrojao je i koji bi mi bili prioriteti ako prihvati mjesto ministra.

”Zaštita branitelja, pronalazak stradalih i nestalih hrvatskih branitelja te reaktivacija branitelja u društvo”.

Brkić je komentirao i svoj odnos s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

”Prijatelji smo i znamo se 23 godine. On je hvala Bogu zadnjih 5 izbora je pobijedio i nema nikakvih problema. Neki zločesti mediji konstruiraju priče o našem raskolu što nije točno”, kazao je Brkić.

Objasnio je i pod kojim uvjetima ne bi pristao biti ministar branitelja.

”Ako ne budu ispunjeni svi moji zahtjevi što se tiče rada ministarstva i ključnih problema branitelja ne bih bio ministar. razgovarat ćemo o programu čim budem pozvan na instance s kojima moram obaviti razgovor. Ne vidim problem, moramo prestati mistificirati ministarska mjesta. Bitno je da sustav funkcionira”, rekao je on.

Brkić se osvrnuo i na aferu koja se ponovo podigla oko njegovog diplomskog rada.

”Koliko ja znam nisam prepisao diplomski rad. Komisija pred kojm polažete ispit je imala moj rad na uvidu i mogla je pitati sve. Činjenica je da sam prošao Upravni sud gdje je utvrđeno da nije poštivana procedura od strane onih koji su je trebali poštivati. Tvrdim da je moj rad u redu”, rekao je Brkić.

”Kod nas nakon najviše razine sudovanja opet Policijska akademija pokreće postupak i ponovno ne poštiva proceduru. To je zlouporaba represivnog sustava u svrhu političkog obračuna”, rekao je Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.