Klemm i Jukić Orepiću: 'Ti su 'nesretnici' ubijali Hrvate'

Vijesti 03. ožu 201617:47 > 17:51
N1

Josip Klemm i Dražimir Jukić kritizirali su izjave ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, koji je agresore Domovinskoga rata nazvao nesretnicima.

‘Pripadnici Srpske demokratske stranke u tzv. SAO Krajini organizirali su okupljanje srpskoga stanovništva oko zgrade pakračke policije i time pružili podršku srpskim policajcima koji su razoružali svoje hrvatske kolege. Sve je to bilo u suradnji s Beogradom i u cilju stvaranja Velike Srbije. Stoga se nikako ne može sudionike pokušaja zauzimanja policijske postaje u Pakracu nazvati ‘nesretnicima’ koji su ovom prilikom bili zavedeni i nisu znali što rade. Radilo se o realizaciji projekta koji se planirao godinama, okupiranju Pakraca i njegova uključivanja u srpsku paradržavu u Hrvatskoj s konačnim ciljem priključenja Srbiji’, kazali su Klemm i Jukić u priopćenju.

Osim toga, prozvani su ‘nesretnici’, kažu Klemm i Jukić, nekoliko mjeseci nakon početka otvorene agresije JNA, zajedno s četničkim hordama okupirali veliki dio Hrvatske te ubili 15 tisuća branitelja i prognali 50 tisuća civila. Postavljeno je pitanje hoće li ministar Orepić i Domovinski rat nazvati nesretnim događajem, a Hrvatsku slučajnim događajem, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.