Hoće li poslije Radmana biti Nedman ili Kradman, vidjet ćemo

Vijesti 04. ožu 201619:30 > 19:36
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Danas je na mjesto ravnatelja HRT-a izabran Siniša Kovačić, kojega je Hrvatski sabor u petak imenovao na tu dužnost. Na njegovo imenjovanje i smjenu njegovog prethodnika Gorana Radmana osvrnuo se i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida.

”[Hrvatska radiotelevizija]

Ako te nema na televiziji, pogotovo u vrijeme izbora, nećeš ništa dobiti, pitaju te postojiš li još, to je bačen glas… Jednostavno nisi relevantan. Onaj tko određuje medijski prostor stranaka u vrijeme izbora, značajno će odlučiti u kojem smjeru će izbori ići.

Podsjetiti ću na skandal prije izbora kad je bilo organizirano sučeljavanje na HRT-u pa je sramotno odgođeno. Prema nekim svojim kriterijima, odlučeno je da će samo 5 stranaka sudjelovati na sučeljavanju. Ako te ima na televiziji, građani misle da imaš šanse, ako te nema, nemaš šanse. To je ogromna moć i to je ogroman propust gospodina Radmana i HRT-a.

Htjelo se u ključnom trenutku u završnici izborne kampanje za parlamentarne izbore utjecati na ishod izbora. Radman si je uzeo pravo birati tko može doći na televizjiu, odrediti tko je relevantan, a tko nije, umjesto da je proširio taj krug kao što je bilo koliko toliko na predsjedničkim izborima kad sam opet ja bio najmanje zastupljen kandidat.

Dakle, silan propust, što je potvrdilo i Etičko povjerenstvo državnog izbornog povjerenstva. To je još jedan razlog zašto treba promijeniti ovakav način rada Hrvatske radiotelevizije i zašto ću glasati za smjenu Radmana.

Hoće li poslije Radmana biti Radman, Kradman, Nedman ili nešto treće, vidjet ćemo, ali Radman sigurno ne može ostati ovdje gdje jest. Našoj televiziji treba temeljno restrukturiranje, treba rashljebiti tu instituciju. Ne smije se više dogoditi da faraon dođe na čelo HRT-a i da odlučuje o sudbinama političkih stranaka, a time i sudbini zemlje.

Takozvana ljevica i desnica kažu da se ovdje radi o kontroli televizije, međutim gdje su tu svi oni koji nisu dio vašeg političkog miljea? Što je s 40% građana koji nisu izašli na izbore, s onom trećinom koja nije glasovala za vaše liste? Kakav je njihov utjecaj na rad i djelovanje HRT-a?

Ovrhe su priča za sebe. 80 kuna na prosječnu mirovinu od 2200 kuna je ogroman novac. Koliki ljudi su ovršeni od strane zloglasnog odvjetničkog ureda Hanžeković kome je dano pravo da naplaćuje pretplatu za HRT?

Nevjerojatna priča s ovršnom mafijom u Hrvatskoj, slična priča kao s Holdingom. Gospodin Radman će dobiti jasnu poruku, od svih onih koji nisu dio ovog režima”, napisao je Sinčić na svom Facebook profilu.