Mario Župan: Krivo sam citiran, HDZ nije za smjenu Kosora

Vijesti 16. ožu 201618:06 > 18:08

Mario Župan, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini navodi da je krivo citiran te da nipošto nije govorio o smjeni Darinka Kosora.

“Kazao sam kako se nadam da će u dogledno vrijeme doći trenutak kad će HDZ imati svog predsjednika Gradske skupštine u Zagrebu. Time nisam mislio da namjeravamo smijeniti Kosora, a kamoli sutra na sjednici”, kazao je Župan za N1.

No, ovako glasi Županova izjava:

“Nije to nikakva velika koalicija ni s Milanom Bandićem niti i sa kim, već smo jednostavno podržali proračun, a sadašnji predsjednik ga nije podržao, g. Kosor. I normalno je, apsolutno, da onaj tko je podržao proračun participira u vlasti, a mislim da kroz ove tri godine rada u Gradskoj skupštini je vrijeme da HDZ dobije predsjednika Skupštine iz svojih redova… Nadamo se da će u skorije vrijeme – da li je to četvrti, peti, šesti mjesec – Klub HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a preuzeti i vođenje Gradske skupštine Grada Zagreba”.

Kosor je, naime, najavljivao nove parlamentarne izbore nezadovoljan suradnjom HDZ-a i MOST-a.

Šef HSLS-a, članice Domoljubne koalicije, rekao je N1 televiziji da je uvjeren da se na sutrašnjoj sjedinici Gradske skuptšine nikakava njegova smjena neće dogoditi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.