HRT se zadužuje za 80 mil. kn, usprkos dobiti od 57 mil.

Vijesti 24. ožu 201615:19 > 15:23
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Siniša Kovačić u četvrtak se obratio zaposlenicima obavijestivši ih da se javna radiotelevizija zbog osiguranje tekuće likvidnosti treba kreditno zadužiti za oko 80 milijuna kuna, iako je bivša uprava krajem veljače u priopćenju isticala da je HRT prošle godine ostvario čak 56,9 milijuna kuna operativne dobiti.

Kako se doznaje, vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Kovačić će o razlozima za novo kreditno zaduženje izvijestiti Nadzorni odbor HRT-a koji će, između ostaloga, raspravljati o nalazima interne revizije o projektima tijekom mandata bivšeg glavnog ravnatelja Gorana Radmana. Na HRT-u se očekuje da prave rezultate poslovanja u izvanrednom nadzoru istraži i državna revizija i to u posljednje tri godine mandata bivše uprave od 2013. do 2015.

Prema posljednjem izvješću o poslovanju HRT-a za 2015. iza kojeg je stajao nedavno razriješeni ravnatelj poslovanja Boris Sruk, ostvarenom dobiti od 56,9 milijuna kuna bio je “nastavljen trend pozitivnoga poslovanja, podizanja produktivnosti te ukupne učinkovitosti koji je započeo provedbom Programa restrukturiranja sredinom 2013. godine”.

Kako se s HRT-a tada isticalo, zahvaljujući tim rezultatima “stvoreni su temelji za dugoročan održivi strateški razvoj i stabilnost poslovanja Hrvatske radiotelevizije”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.