"Čisto sumnjam da će ostati novca za radnice Kamenskog"

Vijesti 29. ožu 201613:02 > 13:08
Marko Prpic/PIXSELL

Danica Radošević, radnica ugašenog pogona Kamenskog čije su nekretnine rasprodane nakon višegodišnjeg stečajnog postupka, za N1 kaže da ona i njezine kolegice nisu niti bile obaviještene o dražbi. Izjavila je kako se nada, ali i sumnja da će radnice imati išta od prodaje 6.000 atraktivnih kvadrata bivše tvornice.

“Prvi platni razred je Partner banka, koja ima potraživanja od 12,5 milijuna kuna plus kamate, koje teku već pet godina. Nakon toga ide podmirenje troškova stečajnog postupka, a znate i da tu idu i komunalije, Kamensko to ne plaća otkad je u blokadi. Hoće li nakon toga išta ostati u stečajnoj masi za radnice, kao i druge vjerovnike? Moramo vjerovati u to, ali čisto sumnjam”, kazala nam je Danica Radošević.

Njihova potraživanja, pojašnjava, nisu prioritet, jer se stečaj vodio po starom zakonu, koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja, u listopadu 2010. godine.

“Banke, koje i jesu uništile ovo društvo, su uvijek bile prve, tako se i Hypo Leasing dijelom namirio”, dodaje.

Otkriva nam i da joj je stečajni upravitelj kazao kako ne zna kolika su točno potraživanja radnica.

“Rekao mi je da nije siguran oko ukupnog iznosa. Ne znam kako je to moguće”, kaže Radošević, dodajući da je kolegicama i njoj tvrtka ostala dužna tri i pol plaće, a nakon otkaza isplaćeno im je samo pola otpremnine i to od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.