Hoće li se država odreći potraživanja u korist Kamenskog?

Vijesti 30. ožu 201610:55 > 11:01
Marko Prpic/PIXSELL

Ministri su ispred Vlade upitani hoće li se država odreći potraživanja prema tvrtki Kamensko, čija je imovina nakon pet godina stečaja prodana, ali radnici nisu prioritet za isplatu, sukladno starom zakonu o stečaju.

Ministar financija Zdravko Marić je odgovorio da to ne može komentirati.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić također je upitan hoće li se država odreći svog dijela potraživanja prema Kamenskom, u korist radnica.

“Dosad smo bili jasni, imali smo postupke u kojima, ako se mi ne odreknemo, onda stvarno nema mogućnosti. Trebam vidjeti, Trgovački sud će donijeti odluku, a mi ćemo gledati da radnicima idu u korist, uvijek su radnici na prvom mjestu”, izjavio je Panenić.

U prvi platni razred spada, kako nam je objasnika radnica Danica Radošević, Partner banka, koja ima potraživanja od 12,5 milijuna kuna plus kamate, koje teku već pet godina. Nakon toga ide podmirenje troškova stečajnog postupka, a znate i da tu idu i komunalije, Kamensko to ne plaća otkad je u blokadi.

“Hoće li nakon toga išta ostati u stečajnoj masi za radnice, kao i druge vjerovnike? Moramo vjerovati u to, ali čisto sumnjam”, ustvrdila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.