HZZO dobio nalog za povećanje cijena dopunskog

Vijesti 01. tra 201616:39 > 16:44
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje priopćenjem se oglasio o poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja koje je najavio ministar zdravlja Dario Nakić.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vijest o eventualnom poskupljenju police dopunskog zdravstvenog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana uzrokovala otkazivanja polica u značajnijem broju”, ističe se u priopćenju kojeg je poslao HZZO.

Iako je kažu, primijećen nešto veći broj otkazivanja polica u odnosu na uobičajenu dinamiku, što je tvrde, posljedica medijskog pritiska prethodnih dana, u odnosu na ukupni broj osiguranika koji imaju ugovorenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a riječ je, kažu u HZZO-u o zanemarivim brojkama.

“Štoviše, HZZO bilježi porast ugovaranja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja, osobito putem web servisa, s obzirom na to da će osiguranici koji imaju ugovorene važeće police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO, prije eventualnog najavljenog poskupljenja plaćati mjesečnu premiju po sadašnjoj cijeni od 70 kuna do isteka osigurateljnog razdoblja”, kažu u HZZO-u.

Nakon što su prije dva dana rekli da još nisu zaprimili nikakav službeni nalog Ministarstva zdravlja za promjenom cijene dopunskog, u HZZO-u ističu, kako su ga zaprimili jučer.

“HZZO je jučer primio službeni nalog te stoga slijedi pravna procedura koju čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom Upravno vijeće HZZO-a mora donijeti konačnu odluku temeljem detaljne analize i izvješća s javne rasprave.

HZZO poziva čitavu zainteresiranu javnost da da svoj doprinos u javnoj raspravi”, stoji u priopćenju HZZO-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.