HZZO demantira otkazivanje 800 polica dopunskog osiguranja

Vijesti 06. tra 201614:59 > 16:10
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Od najave ministra zdravstva 30. travnja kako će poskupjeti cijena dopunskog osiguranja za 19 kuna, odnosno sa 70 na 89 kuna, do 5. travnja, HZZO-u je, neslužbeno, otkazano gotovo 800 polica dopunskog osiguranja.

 No, za N1 su na upit rekli kako se ne radi o točnim brojkama.

“Možemo reći da je nakon najave o mogućoj promjeni cijene police otkazan vrlo mali broj polica zdravstvenog osiguranja u odnosu na ukupan broj ugovorenih polica, a dinamika otkazivanja svakog dana je sve manja i riječ je o zanemarivom broju otkazanih polica”, odgovorili su iz HZZO-a.

Prema neslužbenim informacijama Indexa riječ je o brojci otkaza koja je do dva do tri puta veća od uobičajene, pa se ne može govoriti o zanemarivom podatku. Uobičajeno je da dnevno bude od 30 do 50 otkaza polica osiguranja.

Podsjetimo kako je šef Sabora Željko Reiner prije nekoliko dana uvjeravao javnost da je riječ o “zanemarivom” poskupljenju, a danas je javnost pokušao smiriti i potpredsjednik Vlade Božo Petrov koji tvrdi da su “dugo razmišljali” o podizanju cijene dopunskog za 30 posto, kao i da će neke stvari “pojeftiniti”.