Ministar Nakić razmišlja o uvođenju poreza na 'slatkiše'

Vijesti 07. tra 201611:48 > 17:03
N1

Održana je konferencija za novinare povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na kojoj su istaknuti važni aspekti prepoznati kao ključni za daljnje unapređenje i što učinkovitiju provedbu Nacionalnog programa zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolesti 2015.-2020.

Na konferenciji su, među ostalima, govorili ministar zdravlja Dario Nakić te predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja – Linić.

Na konferenciji je istaknuto kako su Hrvati peti po pretilosti u Europi, a ministar Nakić je kazao kako razmišlja o uvođenju poreza na ‘slatkiše’. ‘To je praksa europskih zemalja, trenutno razmatramo tu mogućnost’, kazao je ministar napomenuvši da se posebno misli i na porez na slatka pića.

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, a ove godine je kao prioritetno područje globalnog javno-zdravstvenog interesa odabrana šećerna bolest s glavnom porukom “pobijedimo šećernu bolest“ (beat diabetes).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.