Orepić: Zatvaramo prihvatni centar za izbjeglice u S. Brodu

Vijesti 08. tra 201612:08 > 12:13

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić nije htio otkriti ama baš ništa o akciji istražnih organa na suzbijanju pranja novca, kao ni je li ona povezana s pljačkom.

“Policija radi svoj posao”, kazao je šef MUP-a, Vlaho Orepić, dajući isti odgovor i na pitanje o tome što je pokazala dosadašnja istraga pljačke u Heinzelovoj.

Potvrdio je skorašnje zatvaranje prihvatnog centra za izbjeglice u Slavonskom Brodu, u kojemu se trenutno nazali više od 90 osoba.

“Točno. Bespredmetno je da trošimo više novca nego što treba. Kapaciteti koje smo imali u Slavonskom Brodu u ovom trenutku nisu potrebni. Mi zadržavamo sposobnost narastanja na te potencijale. Ljudi će biti premješteni u kapacitete koje imamo u Republici Hrvatskoj”, kazao je Orepić, kazavši da ne zna koje će to točno lokacije biti.

Upitan znači li to da će i zaposlenici i volonteri aktivni u Slavonskom Brodu biti preraspoređeni, kazao je da se to odnosi na izbjeglice i migrante.

Komentirajući izjavu ministra vanjskih poslova Mire Kovača o tome da će o 500 izbjeglica, koji bi prema kvotama Europske unije trebale ostati u Hrvatskoj, odlučivati MUP, navodi da su premještaj, preseljenje i izmještanje obveza Republike Hrvatske.

“To do sada nije rađeno, no mi imamo obvezu i hrvatska Vlada želi izvršavati svoje obveze i mi stvaramo uvjete da određeni dio migranata iz Grčke i Italije premjestiti i socijalizirati u RH”, kazao je.

Na pitanje gdje će biti smješteni, kaže “u smještajnim kapacitetima u RH, našim stanovima i td.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.