Bandić o rupama na cesti: Zagreb neće propasti!

Vijesti 08. tra 201614:33 > 14:34
N1 / Antonio Zavada

Zagreb je siguran grad i neće propasti, poručio je u petak zagrebački gradonačelniik Milan Bandić, kojega su novinari pitali što za sigurnost grada znači da su se u samo nekoliko dana na dvije gradske lokacije otvorile rupe na cesti - prva na raskrižju Slavonske avenije i Vrbika, a jučer nova i u Ulici Vincenta iz Kastva na Srednjacima.

“Prestanimo od toga raditi cirkus. Zagreb je siguran grad, Zagreb nema tektonike i neće propasti”, izjavio je Bandić nakon svečanog obilježavanja Svjetskog dana Roma u Muzeju “Mimara”.

Novinarima je u šali poručio kako su mu “utjerali strah u kosti” pričama o rupama na cestama, zbog čega dva dana, kako je rekao, nije spavao u svom stanu nego u šatoru ispred zgrade, ali ih i zamolio da “smire loptu oko toga”. “Utjerali ste mi strah u kosti, a oni koji se boje više od mene pobjegnu na Sljeme”, kazao je.

Borna Filic/PIXSELL

Bandić je naglasio kako je nesvakidašnje ono što se dogodilo na Slavonskoj, gdje se otvorila rupa veličine dva puta četiri metra i dubine oko sedam metara, te najavio kako će se to uskoro sanirati, a dok se čeka sanacija asfaltirat će se dva kilometra ceste.

“Južni trak smo asfaltirali prošle godine za mimohod, a sada ćemo, dok je prometnica zatvorena, asfaltirati dva kilometra sjevernog dijela Slavonske avenije”, rekao je Bandić.  Zagrepčanima se ispričao zbog tih “neplaniranih događaja” i prometne gužve koja će se zbog sanacije stvarati idućih osam dana.

U ponedjeljak navečer otvorila se velika rupa na sjevernom dijelu kolnika na raskrižju Slavonske avenije, ulice Vrbik XIII i Marohnićeve ulice u Zagrebu, a nova rupa otvorila se četvrtak u Ulici Vincenta iz Kastva između kućnih brojeva 1 i 11 na Srednjacima. Ta nova rupa promjera je oko pola metra, a duboka oko jedan metar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.