HRT reagirao na vijest o otkazu Silvani Menđušić

Vijesti 14. tra 201612:55 > 13:00
Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija reagirala je na tekst objavljen na našem portalu vezano za tekst o raskidu suradnje sa Silvanom Menđušić, navodeći kako ondje ne postoje zabranjene vijesti, komentari ili stavovi.

Zahtjev za objavu odgovora na objavljene informacije prenosimo u cijelosti:

“U članku pod naslovom HTV se zahvalio na suradnji i Silvani Menđušić objavljenomu na portalu 11. travnja 2016. godine naveden je niz netočnih i neprovjerenih informacija koje se odnose na Hrvatsku radioteleviziju.

Tako se u članku navodi da je rukovodstvo HRT-a ukinulo rubriku Skener, koja se emitirala svakoga dana na četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) u okviru emisije Studio 4. Navedena je informacija netočna, jer će emisija Studio 4 i dalje sadržavati rubriku istog sadržaja.

Točno je da je gospođi Silvani Menđušić otkazana suradnja radi smanjenja troškova.. Hrvatska radiotelevizija i njezino programsko vodstvo smatraju da Hrvatska radiotelevizija raspolaže kvalitetnim novinarima koji mogu obavljati jednako dobar posao kao i gospođa Menđušić, a bez trošenja sredstava na vanjsku suradnju.

Hrvatska radiotelevizija u cijelosti odbacuje tezu o ukidanju rubrike Skener “jer su u njemu citirane vijesti, komentari i stavovi brojnih kolega koji se više ne smiju čuti ni vidjeti”. Upravo suprotno, Hrvatska radiotelevizija želi omogućiti svim društvenim skupinama iznošenje svojih stavova, te ističe kako u programu Hrvatske radiotelevizije ne postoje zabranjene vijesti, komentari ili stavovi.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.