Prvih 100 dana Vlade: 'Samo se svađaju oko fotelja'

Vijesti 29. tra 201618:41 > 18:48
Patrik Macek/PIXSELL

Vlada Tihomira Oreškovića u nedjelju obilježava prvih 100 dana na vlasti. Niti premijer niti bilo tko od ministara nije htio dati ocjenu dosadašnjem radu vlade. No građanima poručuju da budu strpljivi te negiraju da postoje trzavice i svađe između HDZ-a i Mosta.

Vlada bazirana na suradnji, ne koaliciji, s premijerom kojem je predsjednica dala povjerenje da sastavi Vladu, ne i građani, sitno broji do svojih prvih 100 dana. Bez prvog, ministra branitelja Mire Crnoje, Tihomir Orešković ostao je za samo 6 dana. Najveće kritike zbog stavova o antifašizmu dobio je ministar kulture Hasanbegović. No ono što je, umjesto često spominjanih reformi, najviše obilježilo prvih 100 dana Vlade je sukob dvojice potpredsjednika.

Ocjenu rada Orešković ne želi dati. Ocjenu i komentar prvih 100 dana prvi potpredsjednik Karamarko također je izbjegao dati. Baš kao i potpredsjednik Petrov.

No Mostovi ministri na svađe u Vladi poručuju da su to procesi koje je trebalo proći te da se ide prema kvalitetnijem radu. I HDZ-ovi ministri s Mostovima se slažu, to nisu svađe već razilaženja u mišljenju, a ovo je jedna od najboljih vlada u povijesti Republike Hrvatske, poručuju. Ministri dodaju da razumiju da su građani nestrpljivi.

No, nimalo strpljenja nema oporba. SDP kaže, bivša je vlada bila spremnija kad je došla na vlast, a ova se samo svađa oko fotelja. Gotovo 100 dana od početka rada nisu ni izabrani svi zamjenici i pomoćnici. No kako kaže premijer, ocjenu Vladi na kraju će dati narod. Na izborima za četiri godine, a možda i ranije.

 Više pogledajte u prilogu Katarine Brečić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.