Raspad Vlade? Darinko Kosor očekuje izbore na jesen

Vijesti 02. svi 201615:31 > 15:32
N1

Šef HSLS-a, stranke članice Domoljubne koalicije, izjavio je da nije zadovoljan s prvih sto dana Vlade. On je, komentiravši posljednje izjave Mostovca Ivana Kovačića o tome kako HDZ više ne može računati sa sigurnošću na njegovu ruku, rekao kako oni očekuju nove izbore.

“Mi smo apsolutno protiv preslagivanja unutar vladajuće koalicije. Mi u tome nećemo sudjelovati već vidimo izlaz u izborima koji bi bili na jesen”, rekao je šef HSLS-a Darinko Kosor u razgovoru za Index.hr komentirajući posljednje izjave Kovačića iz MOST-a. Kako je Kosor istaknuo, njegova stranka svakako ne bi bila za preslagivanje a posebno ono koje bi predvodio Milan Bandić.

Kosor kaže da prvih 100 dana Vlade nije zadovoljavajuće dodavši kako su svi partneri na vlasti podjednako krivi za tako stanje.

Podsjetimo, Milan Bandić je već u nekoliko navrata govorio o preslagivanju, a u razgovoru za N1 je kazao i kako je o tome pričao i s Karamarkom.

Bandićeve je riječi donekle potvrdio ministar graditeljstva Lovro Kuščević koji je također spomenuo mogućnost preslagivanja.

“Naravno da su preslagivanja moguća tijekom cijelog mandata, ima ministara koji su bolji, ima koji su malo manje bolji i tu ništa nije nenormalno”, rekao je Kuščević.

Čelnik BUZ-a Milivoj Špika kaže da je stanje u Domoljubnoj koaliciji za sada stabilno, no sve se može uskoro promijeniti.

“Ako MOST želi nove izbore, onda hajdemo u nove izbore”, rekao je za Index čelnik BUZ-a Milivoj Špika komentirajući izjave sada već bivšeg šefa kluba zastupnika MOST-a Ivana Kovačića. Špika tvrdi kako je vrlo očigledno da suradnja između MOST-a i Domoljubne koalicije ne funkcionira, a kako kaže, glavni krivac je upravo ona druga strana – Most.

“Oni su lažna reformska snaga. MOST ima takav nastup, predstavljaju se kao veliki reformatori, no nemaju snagu. Ništa ne stoji iza njihovih riječi”,kaže Špika dodajući kako je sada već jasno da nas čekaju ili novi izbori ili novo preslagivanje vladajuće većine. Čelnik BUZ-a smatra kako bi dio zastupnika MOST-a mogao izaći te da bi im se mogli priključiti i drugi zastupnici kako bi Domoljubna koalicija s novim partnerima opet mogla biti na vlasti.

Stanje u samoj Domoljubnoj koaliciji Špika ocjenjuje kao “za sada stabilno”, ali i da prvih 100 dana Vlade nikako nije zadovoljavajuće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.