U mjesec dana 2.000 otkazanih polica dopunskog osiguranja!

Vijesti 03. svi 201614:44 > 14:48
Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Prvi tjedan nakon najavljenog mogućeg poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a bilo je više otkazivanja, no ono se sada značajno smanjilo, te je od 30. ožujka otkazano oko 2000 polica, što jest intenzivnije od uobičajenog no nije alarmantno jer otkazivanje se uvijek događa, neke se police ne obnove itd.'

Odgovor je to koji je N1 dobio iz HZZO-a.

‘Trend smanjivanja otkazivanja, koji smo uočili u proteklih nekoliko tjedana, govori nam da su naši građani prepoznali da se HZZO ne vodi za profitom, prepoznali su da se HZZO vodi solidarnošću, te svim kategorijama osiguranika omogućuje istu cijenu. Da bi naši stariji, naši roditelji, djedovi i bake imali povoljnu cijenu polica, ostali su u sustavu dopunskog zdravstvenog osiguranja koje provodi HZZO.

HZZO ne pravi razliku između osiguranika koji malo troše i koji puno troše, koji su zdravi i bolesni, stari i mladi, jer na taj način bismo zaboravili one koji su godinama gradili sustav solidarnog zdravstvenog osiguranja.

Što se tiče konačne odluke o poskupljenju, javna rasprava, odnosno zakonski propisan postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnosti, je završila 30. travnja, te ćemo pozorno analizirati primjedbe i komentare.

Do sada je pristiglo oko 30 primjedbi koje će se razmotriti, te kao sažeto i objedinjeno obrazloženje prihvaćenih i neprihvaćenih primjedbi objaviti na web stranici HZZO-a kako bi se javno i transparentno mogao vidjeti učinak savjetovanja sa zainteresiranom javnosti. S obzirom na očekivani obim primjedbi i prijedloga tijekom svibnja će se analizirati rezultati javne rasprave’, kažu nam u HZZO-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.