Salvom govora mržnje branili predsjednicu na Facebooku

Vijesti 03. svi 201619:27 > 19:34
Sanjin Strukic/PIXSELL

Zvižduci za vrijeme predsjedničinog govora u Novinarskom domu i njeno očitovanje na Facebooku izazvali su salvu komentara na zidu Kolinde Grabar Kitarović.

Impozantan broj ih koristi otvoreno poticanje na nasilje, no administratori nisu smatrali da ih se treba ukloniti, čak ni satima nakon što su se o tome raspisali mediji.

Naime, Kolinda Grabar Kitarović izviždana je na međunarodnoj videokonferenciji o slobodi medija, a iza nje je podignut transparent “Hrvatska Vlada ubija medije”.

Ona ovaj incident nije komentirala okupljenim medijima – štoviše, odučila je ne davati izjave, premda je prisustvovala skupu organiziranom za podršku novinarskoj struci, već je odlučila o tome se očitovati na društvenoj mreži.

Evo nekih od komentara:

“To je najgora svita parazita i sotonista. Novinarstvo ..svi znamo dobro sto je i svaka cast profesionalcima..
Zlo zeli unistiti dobro….na kraju sve dode na svoje. Bozja dobrota nakraju pobijedi prokletstvo zla…”

“Medijska bagra, koja se proglasila državom u državi… čast moralnim i stručnim ljudima… nema nama napretka s ovakvom bagrom i ovakvim medijima”

“Dabogda svi pocrkali koji su zviždali.,gamad.”

Goni to na Goli Otok šta ih se plašiš

“Korov kojega treba procistiti, samo se bojim da se siri velikom brzinom.”

“Prokleti bili sto godina!!! Šutim na ovim portalima mjesecima ali mi je dosada pun želudac vas ljevičara, komunista, p**** materina! Da ste živjeli u Hrvatskoj ili da kažem (na vrlo lijep način) JUGOSLAVIJU prije 30 i nešto godina, zatrpali bi vas u zatvoru zbog ovoga što dana uz dana činite pa bi onda vidjeli što je to zapravo sloboda govora! LICEMJERI! Predsjednica ima moju podršku, nije savršena ali je sto puta bolja i aktivnija od ovi zadnji nočni mora!!!”. piše jedan komentator.

“Smrt komunistima!!”, piše drugi.

“Jednom je moja frendica Manda rekla jednom tipu koji je bio neugodan i prekinuo je i rekla mu je glasno i jasno u kafani da svi cuju : Ma mozes mi pi.ku polizati samo moras prvo dobro zube oprati. Izvinite predsjednice ali takvi nisu vas niti dostojni a niti vrijedni”.

“ma stoka komunistička ,sjebali smo ih 91 sj***t čemo ih i sada za sva vremena. gamad ANTIHRVATSKA.”

“Sotonisti, sluge zla, mraka, zagovornici pedofilije”

“Sotonisti, sluge zla, mraka, zagovornici pedofilije i svega onoga sto je protivno nasoj kulturi i nacinu zivota. Zato im smetate i Vi, i minministar Hassnbegovic i cijela Vlada”, piše četvrti.

“Ti gadovi od tzv legalista i liberala samo smeta sto si domoljub sto si hrvatica i sto si krscanka. To im nikako neodgovara jer oni i demoni sjede na istoj stolici. Ma nek crknu a vi cete jos dugo dugo predstavljati hrvatski narod !!!”

“Zaustaviti velikisrpsku gamad u Hrvatskoj, BEZ KOLEBaNJA”, navodi peti.

“Preagresivni su ovi jugocetnickopederskoliberalni ljevicari. Preagresivni su na sve sta je hrvatsko”, ističe šesti.

“Pomesti bez milosti.To je ološ,bolesni karcinom koji treba odstraniti”, navodi sedmi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.