Vlada ukidanjem pečata želi ostvariti milijunske uštede

Vijesti 03. svi 201621:31 > 21:36
N1

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić Vladi je predložio ukidanje pečata. Most je na Facebooku obrazložio o čemu se radi.

Status prenosimo u cijelosti.

‘[UKIDANJEM PEČATA DO JEDNOSTAVNIJEG POSLOVNOG OKRUŽENJA I VELIKIH UŠTEDA]

Na prijedlog mostovog ministra gospodarstva Tomislava Panenića Vlada će na sutrašnjoj sjednici donijeti zaključak kojim namjerava ukinuti pečate.

Druga točka dnevnog reda sutrašnje sjednice nazvana je “Reformska mjera ukidanja upotrebe pečata”, a zaključkom se zadužuju tijela državne uprave da analiziraju propise iz svojih nadležnosti i promjene ih tako da ukinu obveznu upotrebu pečata za pravne i fizičke osobe. Upotreba pečata ukinut će se “u upravnim, sudskim i drugim postupcima, poslovnoj komunikaciji i drugim radnjama”.

U Vladi se nadaju da će ukidanje pečata „doprinijeti modernizaciji poslovnih procesa i poboljšanju usluga tijela državne uprave prema građanima uz istodobno podupiranje gospodarstva kroz operacionalizaciju stvaranja jednostavnijeg poslovnog okruženja“. U kolovozu prošle godine bivša je vlada izračunala da bi se samo ukidanjem pečata u procesu pokretanja poslovanja uštedjelo gotovo šest milijuna kuna.’

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.