Dilber: Program reformi nije bio na usuglašavanju u stranci

Vijesti 08. svi 201615:41 > 15:51
N1

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Dilber komentirao je odnose među strankama u vladajućoj koaliciji.

Upitan je li zadovoljan radom Vlade, Dilber kaže kako nije i kako ima prostora za napredak.

”Naravno da nisam. Treba ga ubrzati. Evo, i danas je Sabor prestao s radom jer nismo mogli glasati s obzirom na to da nemamo dva zamjenika ministra koja su trebala braniti zakone jer su ministri odsutni. Predugo se lomimo na kadrovskim rješenjima, a to nije dobro”, kazao je.

Dilber je u razgovoru za Jutarnji list kazao kako HDZ neće dozvoliti da Most bude bezuvjetni korektiv u donošenju odluka.

”HDZ krajem svibnja ima unutarstranačke izbore. Doći će svakako do nekakvog preslagivanja unutar vodstva stranke i novo vodstvo na čelu s Karamarkom donijet će određene odluke u vezi s tim. U jedno sam siguran – HDZ neće dozvoliti da mu Most bezuvjetno bude korektiv u donošenju odluka”, rekao je on.

Kazao je kao se o novim izborima nije razgovaralo unutar stranke.

”Uvjeren sam da smo spremni i na nove izbore jer, ponavljam, HDZ ne može s obzirom na broj mandata i snagu koju ima dozvoliti Mostu da baš u svakoj prilici pokušavaju sebe nametnuti kao moralnu vertikalu ili korektiv za donošenje odluka”, ponovio je DIlber.

”Nažalost, moram reći da Program reformi nije bio ni na kakvom usuglašavanju u stranci. Premijer je na predstavljanju rekao da je njega sastavio Jakša Puljiz. On je, čini mi se, član jedne druge stranke”, rekao je.

Upitan tko je onda napisao taj program reformi Dilber je jasan.

”Očito premijer u suradnji s Mostom. I to samo govori u prilog mojim izjavama da je potrebna veća komunikacija i suradnja između koalicijskih partnera, u ovom slučaju između Mosta i Domoljubne koalicije”, kazao je Dilber za Jutarnji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.