Oglasio se Petrov: Treba vidjeti što se dogodilo

Vijesti 11. svi 201611:30 > 11:38
Goran Stanzl/PIXSELL

Božu Petrova novinari su danas tijekom Foruma hrvatskih i poljskih regija u Dubrovniku upitali za komentar afere Konzultantica.

Čelnik MOST-a i drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov nije htio previše komentirati aferu, rekavši kako prvo treba vidjeti što se dogodilo. “Sve je rečeno. Gospodin Karamarko sam je sve rekao. Treba prvo vidjeti što se dogodilo”, rekao je Petrov i dodao kako se više ne želi zamarati stranačkim prepucavanjem te da Vlada dobro funkcionira.

Podsjetimo, lobist za MOL Josip Petrović tijekom dvije godine isplatio je tvrtki Drimia u vlasništvu Ane Karamarko otprilike pola milijuna kuna za savjetovanje. Karamarko je kazao kako se preko njegove obitelji na njega vrši pritisak te pozvao Povjerenstvo za spriječavanje sukoba interesa da istraži je bi bilo sukoba interesa, odnosno povrede zakona.

Karamarkova supruga rekla je kako posao njezine agencije “Drimia” nema veze s politikom niti je kad obavljala poslove za “Peritus savjetovanje” u vlasništvu Josipa Petrovića koji bi bili u interesima MOL-a.

Sam je Karamarko od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa zatražio provjeru je li u sukobu interesa, a šefica toga povjerenstva Dalija Orešković za N1 je kazala: “Samo po sebi poslovanje tvrtki u vlasništvu Ane Karamarko i gospodina Petrovića nije zakonom zabranjeno niti se na temelju tog poslovnog odnosa može utvrditi da je gospodin Karamarko došao u povredbu odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Međutim, ovaj poslovni odnos ukazuje na jednu interesnu povezanost zbog koje može biti ugrožena objektivnost postupanja gospodina Karamarka u obavljanju dužnosti prvog potpredsjednika Vlade.

Peđa Grbin ispred SDP-a u srijedu je u Saboru zatražio Karamarkovu ostavku:‘Vuk mijenja dlaku, ali ćud nikada. Ovo što se događa pokazuje da je svejedno vodi li HDZ Ivo Sanader ili Tomislav Karamarko. Ova je afera pokazala da im je vlastiti džep važniji od državnog. Mi u SDP-u to više nećemo tolerirati. Mi tražimo da Karamarko podnese ostavku! On mora otići. Ako ne ode, ako pokaže prijezir prema građanima, klub zastupnika SDP-a pokrenut će postupak njegova opoziva”

Sve o aferi čitajte OVDJE