Karamarko naredio da se mora glasati i u srijedu i u petak

Vijesti 17. svi 201607:03 > 07:06
Goran Stanzl/PIXSELL

Umjesto da čekaju petak, glasanje će u Saboru biti već u srijedu, kako bi se pokazalo da Most i Domoljubna koalicija, a posebno HDZ, još uvijek imaju saborsku većinu

To je na sastanku najužeg vodstva HDZ-a u ponedjeljak zatražio Tomislav Karamarko, kojeg je razljutila činjenica kako saborska većina predvođena HDZ-om već tri tjedna nije sposobna skupiti kvorum potreban za glasanje, zbog čega se pojavilo pitanje postoji li uopće parlamentarna većina, navodi Večernji list. Upravo zato Karamarko u srijedu u 8.30 stiže i na Klub zastupnika HDZ-a u Sabor, a već u 9.30 je glasanje.

HDZ najavljuje da će se glasanje održati i u petak, vjerojatno kako bi dva puta demonstrirali parlamentarnu većinu. Prema najavama iz HDZ-a, glasanje će biti i u petak, pa je namjera vladajućih dvaput ovaj tjedan demonstrirati da imaju većinu, ako sve prođe sukladno najavama i planovima HDZ-a.

Ukidanje ureda bivšem predsjedniku

U srijedu se glasa o dvadesetak izvještaja i zakona o kojima se nije u petak moglo glasati, a među njima su i ukidanje ureda bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću te smanjivanje financiranja političkim stranaka. Zbog nemogućnosti izglasavanju tih dvaju zakona protestirali su u Mostu te otvoreno poručili da su spremni i na nove izbore ako ne prestanu opstrukcije HDZ-a koji, rekao je Božo Petrov, pruža otpor kao i SDP koji je oporba.

Povratak u Sabor najavio je i Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a kako bi ojačao Klub zastupnika i osigurao zastupničku disciplinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.