Živi zid: Novo vrijeme, nova snaga, a gdje su stipendije?

Vijesti 17. svi 201609:22 > 09:28
Patrik Macek/PIXSELL

Živi zid okomio se u utorak putem službene Facebook stranice na činjenicu da studenti koji su na natječaju ove godine dobili pravo na stipendiju, od nje još nisu vidjeli ni kune. Inače, to im je trebala biti financijska pomoć za ovu akademsku godinu, čija predavanja traju još svega nekoliko tjedana.

“U Hrvatskoj akademska godina počinje u listopadu. Vlada nudi stipendije u prosincu, a ne isplaćuje ih još ni u svibnju.

Iako Hrvatska ima izvrsne studente, oni nemaju osnovnih uvjeta za studiranje. Mnogi doslovno moraju gladovati ili gladuju njihovi roditelji umjesto njih.

Najvažnije je da se ministri i zastupnici mogu širiti u državnim stanovima na račun naroda, da mogu gotovo besplatno jesti u restoranima, da uzimaju 1000 kuna za odvojeni život i 1500 kuna paušala, 5 do 8 tisuća kuna mjesečno na ime putnih troškova.

Njima treba dati, a mlade istjerati iz države čim prije ili ih prisiliti da ostave studije i rade za minimalac kao roblje velikih “investitora”, napisali su uz fotografiju ministra znanosti, obrazovanja i sporta Predraga Šustara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.