Petrov: Nisam najavio nove izbore, a Prgomet očito sve zna

Vijesti 17. svi 201613:40 > 13:58
Robert Anic/PIXSELL

Čelnik MOST-a nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je u utorak, odgovarajući na novinarska pitanja, da nije najavio prijevremene izbore "kako su to mediji prenosili"

“MOST je primjer odgovornosti u Saboru i dolazaka, ne samo na glasovanja, nego i na sve sjednice”, rekao je o disciplini dolaženja na saborske sjednice. Vjeruje da će sutra biti kvoruma.

Na pitanje o SDP-ovom pokretanju postupka za opoziv Tomislava Karamarka kao potpredsjednika Vlade, i kako će MOST o tome glasovati, Petrov kaže:

“Mislim da nije korektno dok je postupak u tijeku na bilo kakav način komentirati ili utjecati na njihovu odluku, mislim da nije korektno. Suzdržat ćemo se od bilo kakvih komentara.”

O Karamarku: Hrvatska je vrlo čudna zemlja

“Hrvatska je vrlo čudna zemlja što se tiče politike zadnjih 25 godina, ne bih uzimao samo primjer zadnjih šest mjeseci”, rekao je na novinarski komentar o tome da je u drugim zemljama uobičajeno da je afera kakva se sada veže uz šefa HDZ-a političarima razlog da daju ostavku.

Na pitanje o prijevremenim izborima, kaže da su mediji izrezali dio izjave.

“Vlada je u ovom trenutku stabilna, to je jasno. Jasno je i zašto smo ušli u ovu političku priču, a to je da se provedu promjene za koje smo se zalagali prije izbora. To je naš jedini interes. Ako jedna strana nije zadovoljna, ne vidimo razloga u postojanju takve Vlade. No, ja vjerujem da smo se posložili i da su napadi poput ovih “dječjih bolesti” prošli, i da ćemo moći početi raditi. Kada sam spomenuo jesen, rekao sam da tada počinju najveći reformski paketi, i ako tu zaškripi, to je najfragilnija točka. Možda su zbog toga komentirali da sam najavio prijevremene izbore, a nisam”, kaže Petrov.

Naravno da bi moglo puno bolje i da ne možemo biti zadovoljni s ovim tempom, nismo to priželjkivali, ali vjerujem da će se moći nastaviti raditi i ako prestanem vjerovati – znat ćete, poručio je Petrov.

“S Karamarkom se čujem, namjera je da se glasuje i sutra i u petak.”

Reakcija na gostovanje Prgometa u Novom danu

Na pitanje je li u svađi s Ivicom Relkovićem, kaže da “Prgomet sve zna, i onda kada nema informacija.” Aludirao je time na izjavu koju je šef stranke HRID dao jutros u Novom danu N1 televizije, kada je kazao:

“MOST je nakon mog odlaska jako čuvao ime Relkovića, skrivajući ga s popisa ljudi koji su kreirali priču MOST-a. Radi se o osobi koja je osnivač HRAST-a. Radi se o vrlo principijelnom čovjeku. Razmišljali smo slično o tome kako bi MOST trebao postupiti nakon parlamentarnih izbora. Relkovićev odlazak je očigledno rezultat neslaganja s aktualnom politikom Bože Petrova. Grmoja kaže u jednom trenutku da su privatni razlozi, a odmah to demantira razlozima pripreme za izbore”, rekao je Prgomet.

Cijeli intervju možete pogledati na ovoj poveznici.

“Jučer sam s Relkovićem bio na dva sastanka”, rekao je Petrov.

 Rekao je i da bi trebale postojati sankcije za svaki radni dan za koji se dobije plaća, a na koji se ne dođe na posao.

Pogledajte izjave Bože Petrova:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.