Ana Karamarko radila i za Gavrilović koji se sudi s državom

Vijesti 17. svi 201620:13 > 20:24
N1

Afera oko suradnje tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom MOL-ovog lobista Joze Petrovića još se nije stišala, a danas se pojavila informacija da je njezina tvrtka Drimia radila i za Gavrilović.

Drimia je Gavrilović promovirala za vrijeme inicijative ”Kupujmo hrvatsko” u travnju prošle godine, ali i povodom promocije proizvoda tvrtke Gavrilović kao što su Zimska salama, Divina i Romana. Promociju je vršila u vrijeme kad su ti proizvodi dobili zlatne medalje za kvaliltetu od strane DLG-ovih (Deutsche Lebensmittel Gesellschaft) stručnjaka na ljeto prošle godine.

Inače tvrtka Gavrilović nalazi se u sudskom sporu s Republikom Hrvatskom u kojoj Georg Gavrilović tuži Republiku Hrvatsku te traži odštetu od 199 milijuna eura i gotovo 500 nekretnina u vlasništvu RH. Još se čeka na odluku suda u Washingtonu.

Tako se broj kompanija za koje Ana Karamarko radi, a koje tuže hrvatsku državu, popeo na dvije, piše Index.hr.

Podsjetimo, prema pisanju Nacionala, ugovor između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić, sklopljen je 1. veljače 2013. i trajao je do do 31. siječnja 2015. godine. Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno. Ukupno je isplaćeno najmanje pola milijuna kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.