Zagrebačka 'bombašica' predala policiji 77 bombi, 10 mina…

Vijesti 26. stu 201412:19 > 12:19
Morgue File (Ilustracija)

Jedna žena iznenadila je policijske službenike Protueksplozijske službe u Zagrebu kojima je predala veliku količinu oružja i streljiva.

U ponedjeljak su policijski službenici Protueksplozijske službe su od građanke koja je dragovoljno predala oružje, streljivo i eksplozivna sredstva izuzeli: 52 ručne bombe, devet ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi i 10 mina.

Osim toga, žena im je predala više koluta sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka različite težine, tri ručna bacača, pet pištolja raznih vrsta i kalibra, osam pušaka, puškomitraljez, četiri prigušivača i različitih dijelova za puške te oko 9 tisuća komada streljiva različitog kalibra.

Budući da je oružje sama prijavila i predala, protiv nje neće biti pokrenut prekršajni niti kazneni postupak. Policija i ovom prilikom poziva sve one koji dragovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva neka to, bez straha od sankcija, učine pozivom na broj 192 ili najbližoj policijskoj postaji.

“Molimo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja nego će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih oznaka, doći kod njih i preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92”, priopćila je PU zagrebačka.