Nakić stopirao projekt za koji je EU odobrio 60 mil. eura?

Vijesti 22. svi 201609:55 > 10:01
N1

Ministar zdravlja Dario Nakić je odlukom o stopiranju izdradnje Centra kompetencije i translacijske medicine u sklopu Dječje bolnice Srebrnjak naišao na revolt i žestoke kritike.

Još prije 7 godina Dječja bolnica Srebrnjak je predstavila projekt za izgradnju Centra kompetencije i translacijske medicine u kojem bi bio zdravstveno-istraživački Institut te pedijatrija i pedijatrijska kirurgija. Za projekt vrijedan 60 milijuna eura novac su trebali dobiti iz – Europske unije. Međutim, ovih dana su se u bolnici iznenadili kad su saznali da je Ministarstvo zdravlja projekt stavilo na čekanje.

“Ministar i ‘struka’, jer tu se kriju mnogi igrači koji po mom mišljenju žele neprijateljsko uzimanje ovog projekta. Ja sam šokiran ovim načinom na koji ministar razmišlja zbog toga što se ovdje radi o projektu koji je vezan uz djecu. Dakle, nemojmo kalkulirati na djeci, nemojmo raditi neke privatne računice”, kazao je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo.

Ministarstvo zdravlja takve optužbe odbacuje te poručuju kako podržavaju izgradnju Centra.

“Stoga smo zamolili pomoć Mininstarstva obrazovanja, Medicinskog fakulteta, Hrvatskog liječničkog zbora i HZZO-a s ciljem da doznamo doista postoje li dugoročna znanstvena, stručna i financijska održivost projekta”, rekao je zamjenik ministra zdravlja Ivan Bekavac.

Ravnatelj dječje bolnice Srebrnjak poručio je kako od Centra ne odustaje te će se boriti da djeca dobiju – najkvalitetniju zdravstvenu skrb, piše Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.