HDZ kreće u akciju protiv Titovog imena na ulicama, trgovima

Vijesti 25. svi 201611:39 > 12:40
zdravko tomac, sudište

I Hrvatsko nacionalno etičko sudište traži zabranu Titova imena na ulicama, kao i komunističkih simbola, rečeno je na tribini Sudišta u srijedu u Zagrebu.

Zdravko Tomac obratio se okupljenima rekavši kako je ovlašten govoriti u ime predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka te je najavio da HDZ od jeseni pokreće inicijativu za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu, ali i imena svih trgova, ulica… koje nose Titovo ime, a nalaze se u mjestima i gradovima u kojima HDZ ima većinu, javlja naš reporter Antonio Zavada. 

Sudište, nadalje, želi da se promijeni i Avenide mareshal Tito u Sao Paolu, kazali su na tribini u Zagrebu u srijedu.

Podsjetimo, politička stranka Projekt Domovina poručila je u utorak kako je nedopustivo da se u demokratskoj Hrvatskoj organizira proslava rođendana komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, te je zatražila zabranu korištenja i nošenja znakovlja komunizma – od crvene zvijezde petokrake, srpa i čekića, do štafete i bedževa s Titovim likom. Više čitajte OVDJE.
Inače, Hrvatsko nacionalno etičko sudište u veljači se bavilo se i idejom lustracije te su tada, s pete sjednice, poslali su poruku javnosti: Hrvatskoj treba lustracija!

”Moramo se suprotstaviti tim jugonostalgičarima i huljama”, moglo se čuti s govornice.

”Tražimo lustaciju na hrvatskoj državnoj televiziji i u hrvatskoj državi, ali najprije onu iz Domovinskog rata. Nema mjesta onome ko je bio na drugoj strani, na pozicijama ove zemlje. Neka žive sretni u ovoj zemlji, neka šiju nošnje i bave se manjinskim pitanjima.

Više čitajte OVDJE.