Šustar pristao na sve: Ne tjerajte me kod javnog bilježnika!

Vijesti 06. lip 201610:39 > 15:32
Facebook/Espi Tomičić

Predrag Šustar je oko 15 sati izašao ispred Ministarstva obrazovanja i ponovno se sastao sa studenticama, koje su mu ranije predale izmjena pravilnika za dodjelu stipendija. Objavio im je da je spreman prihvatiti njihove zahtjeve - baš sve. Zatražile su od njega i pismenu potvrdu njegovih riječi.

“Taj dio uopće nije sporan, ali sve je prošlo. Čujte, imate moju riječ, snimamo se. Ali pogledat ću u pravnoj službi… Samo me nemojte tjerati kod javnog bilježnika”, kazao im je Šustar.

U videu pogledajte kako je to izgledalo.

Ministar obrazovanja Predrag Šustar je ranije danas sa studenticama razgovara na ulazu u Ministarstvo, gdje one “kampiraju”. Predale su mu prijedlog izmjena pravilnika za dodjelu stipendija.

Sreo ih je, naime, na ulazu u Ministarstvo i porazgovarao s njima, o čemu su one obavijestile javnost preko Facebooka.

“Ministar je bio, uzeo je prijedlog i rekao da će danas dati neki komentar. Pitale smo ga koliko će trajati da se to zaista provede, rekao je da ne zna kada, i da će vidjeti što je realno i što nije pa da će javiti. Rekle smo da ćemo biti tu dok se ne pokrene. Još je rekao da nije bio tu, jer postoje razlozi”, navela je Espi Tomičić na svom Facebooku.

Brucošice, podsjetimo, kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od prošlog tjedna, a sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu.

Ponudio im je i da mu se jave u Ministarstvo, ako nešto zatrebaju.

Studentice traže da se natječaj pokrene na početku akademske godine kako bi se stipendije počele isplaćivati od siječnja. Ove godine natječaj kasni mjesecima, a objavljen je tek početkom godine. Iz Ministarstva su na početku obećali kako će rezultati biti poznati tijekom ožujka, ali do danas nisu poznate finalne žalbe dok mnogi studenti još nisu dobili stipendije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.