Petrov za N1: Neće im uspjeti, vidimo se na izborima!

Vijesti 16. lip 201617:35 > 18:14
N1

Čelnik Mosta, Božo Petrov, rekao je za N1 da je MOST već najavio da ima potpise za raspuštanje Sabora ako se izglasa nepovjerenje premijeru Tihomiru Oreškoviću, što se danas i dogodilo.

Vlada je pala, što će biti s Mostovim zastupnicima?

Mi smo najavili da imamo potpise za raspuštanje Sabora, ako se izglasa nepovjerenje Oreškoviću. To nije upitno, treba se postići dogovor kad će se održati izbori i predat ćemo potpise kad se odluči termin izbora. Očekujemo da se postigne dogovor da izbori ne budu u srpnju i kolovozu, nego u rujnu. Nadam se da će se uvažiti tijekom razgovora, pogotovo što taj termin određuje i predsjednica Republike Hrvatske.

Nadate li se kampanji, ukoliko se ti izbori održe u rujnu. Rejting Mosta sad je u rastu…

Rejting Mosta se diže, to se vidi. Ono što mene brine je način na koji će se pokušati to što prije odigrati kako bi se presložile karte, a to ne odgovara ni SDP-u ni HDZ-u.

Zar ne mislite da će HDZ dobiti priliku presložiti svoju kampanju?

Oni su imali svoju priliku 6 mjeseci, pa nisu uspjeli. Neće se ništa promijeniti ni za tjedan dana. Obraz nema cijenu. Hrvatska vidi kako završi priča kad građani izaberu 12 beskompromisnih građana koji nisu spremni potpisivati Mefistofilisove ugovore. Mi smo za izbore i da oni budu, nadamo se, u rujnu, a ne za vrijeme srpnja i kolovoza kad su ljudi na odmoru i na godišnjem, kad postoji samo stranačka mašinerija.

Je li vam žao što je sve ovako završilo?

Žao nam je što nam nisu dali pravu priliku. Mi smo šutjeli par mjeseci nadajući se da će se stvari promijeniti. Učinili smo sve od sebe da opravdamo povjerenje građana. Sad građani znaju s kim imaju posla kad glasaju za SDP i HDZ. Sad zamislite što se događa kad s punom sviješću bacate u provaliju. Vidjeli su da s nama nema tako lakog dogovora. Bit će lakše njima da se između sebe dogovore, lakše će svoje interese između sebe podijeliti, nego s nama. HDZ je uvidio da nikad neće ostvariti tih 76 ruku, a žao mi je što nisu ranije prihvatili odgovornost i odustali od toga.

Podsjetimo, danas je pala hrvatska vlada. Po prvi put u hrvatskoj povijesti vladajući su srušili premijera kojega su sami postavili. Sa 125 glasova zastupnika ZA, 15 PROTIV i 2 suzdržana, u Saboru je izglasan opoziv premijera Oreškovića. Više pročitajte OVDJE.

Nakon izglasavanja nepovjerenja, medijima se obratio i sam Orešković, kazavši da mu je žao što se situacija ovako završila. Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.