Mostovci uputili zahtjev za sazivanje Predsjedništva Sabora

Vijesti 17. lip 201612:45 > 12:51
N1

Mosotovi predstavnici obavili su konzultacije na Pantovčaku te su ponovili kako smatraju da treba doći do raspuštanja Sabora.

”Rekli smo ono što smo više puta ponovili, a to je da treba doći do raspuštanja Sabora te da smo podnijeli takav zahtjev i da očekujemo da o tome raspravljamo. Prijedlog je da dođe do raspuštanja do 15. srpnja kako bi se izbori mogli održati počekom rujna. No naravno to samo predsjednica može odlučiti”, kazao je Miroslav Šimić. ”Želimo da buduća saborska većina ima nekakvu legitimaciju”, kazao je.

Potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak smatra da bi se izbori trebali održati u rujnu.

”Mi smo predsjednici rekli da je demokratska prakasa da se izbori ne održavaju u ljetnim mjesecima jer građani nisu na svojim prebivalištima i to je glavni razlog zašto želimo izbore u rujnu”, kazao je Podolnjak.

”Zaključak mene Vesne Pusić i Milanke Opačić je da bismo tražili predsjednika Sabora Željka Reinera da sazove Predsjedništvo Sabora na kojem bismo donijeli odluku o tome da se sazove hitna sjednica i da donesemo ovu odluku o raspuštanju”, kazao je Podolnjak dodavši da je taj zahtjev već upućen Reineru.

Tijek konzultacija pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.