Karamarko ne odustaje: 'Pokušat ćemo preokrenuti 82 potpisa'

Vijesti 17. lip 201613:27 > 13:36
N1

Tomislav Karamarko, nakon što je ga je MIP vratio u Sabor otišo je na konzultacije predsjedni na Pantovčak.

“Rekli smo da mi imamo našeg kandidata za mandatara i da ćemo pokušati preokrenuti ovu priču od 82 potpisa koji su iniciranje jednog postupka, ali u tom vremenu ćemo još uvijek pregovarati s ljudima s kojima smo već počeli. Nama su izbori najneprihvatljiviji zbog gubljenja vremena i troškova. Ako to bude neminovno prihvatit ćemo”, rekao je Karamarko nakon sastanka s predsjednicom, a na pitanje dođe li do izbora i hoće li on voditi HDZ nije direktno odgovorio.

“To ćete prepustiti meni, ja ću kao odgovoran čovjek znati što treba napraviti. Znam verificirati što sam dobro napravio, znat ću verificirati i ono što sam loše napravio.”

Za samoraspuštanje Sabora predsjednik HDZ-a tvrdi da je bitno glasovanje, a ne sami potpisi.

“S nekima s kojima smo razgovarali i koji su rekli da neće potpisati na kraju jesu. Mogu se i opet predomisliti”, kazao je.

Kolike su šanse da uspiju sastaviti novu većinu, ne zna.

“U ovom momentu je teško govoriti. Trudit ćemo se do zadnjeg trenutka. Ako dođe do izbora oni dolaze u nepraktičnom momentu, na ljeto i bit će loša izlaznost.”

Krivce u tome što nisu uspjeli dobiti 76 potpisa prije SDP-a Karamarko nalazi u drugima.

“Taktika je bila dobra, ali se očito nisu svi držali dogovora. O tome ćemo ovih dana popričati.”

Tvrdi da predsjednik Sabora Reiner nije dobio nikakav naputak da prolongira glasanje o samoraspuštanju i siguran je da će sve biti legalno. Ako pak dođe do izbora Karamarko kaže: “Mi smo spremni.”

Na pitanje što nudi zastupnicima da se predomisle Karamarko je rekao: “Ne nudimo ništa osim kvalitetnije i funkcionalnije Vlade.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.