Gjurković: I ministarstvo i vlada su se ponašali huliganski

Vijesti 18. lip 201618:13 > 18:15
N1

Gost Dnevnika u 18 bio je Srđan Gjurković, autor izmjena Zakona o sportu i potpredsjednik Hrvatske narodne stranke.

”Moram reći da smo ja i moje kolege protiv bilo kakvog nasilja u sportu. To je neprihvatljivo i mora biti nulta tolerancija prema huliganizmu. Opravdanja nema ako postoji huliganizam u ložama da se na takav način protestira. Neprovođenje zakona je obveza tehničke vlade jer nisu sve proveli što postoji u zakonu, a moglo se riješiti i to je nešto što je reakcija cijele javnosti. Ali huliganizam nije izlika za neprovođenje zakona”, kazao je za N1.

Komentirao je i Facebook objavu predsjednice u kojoj je ona osudila huliganizam.

”Ja bih prvo tražio da se provodi postojeći zakon. Veće sankcije za huligane apsolutno da. Zašto se predsjednica nije javila kad se zakon nije sprovodio”, upitao se Gjurković.

Visinu kazne UEFA-e nije htio prognozirati.

”Ne mogu prejudicirat što će UEFA odlučiti. Ja se nadam da će naša reprezentacija odraditi turnir do kraja. Sankcije je teško predviđati”, kazao je.

Huliganizam je izazvao i reakciju navijača koji su došli bodriti svoju reprezentaciju.

”Ako su postojale indicije da bi se mogli dogoditi neredi neke službe su trebale reagirati. Reakcija navijača je samo pokazala koliko žele mir na stadionima, ali to im mora politika donijeti i onda će bit mir”, kazao je Gjurković.

Još je jednom naglasio važnost provođenja zakona.

”Pa u ovakvim situacijama bi trebalo govoriti tolerantno i ne dizati tenzije, ali provođenje zakona je nužno, a ministarstvo i vlada su se, ne provodeći zakon, ponašali hulihganski”, rekao je Gjurković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.