"Predsjednica o zajedništvu, a na prijem ni ne pozove Kosor"

Vijesti 25. lip 201618:12 > 18:13
N1

Gošća Dnevnika u 18 kod Marka Perožića bila je stručnjakinja za političku komunikaciju Milica Vučković, a tema je bila proslava Dana državnosti, koja je danas, sudeći po siromašnom odazivu, najmanje proslavljena upravo od strane državnog vrha.

Vučković, očekivano, smatra da su zastupnici danas trebali biti u Saboru.

“Možda su neki gledali da, budući da je Vlada u odlasku – nije toliko bitno, ali već je bilo spekulacija kako ovaj dan i proslava još uvijek nisu zaživjeli kako treba, i da se ne slavi kako bi se trebao slaviti među građanima. Pa kako bi ga građani trebali poštivati i slaviti kad prvi političari u zemlji šalju ovakvu poruku? Negdje sam pročitala da ih je bilo manje od 30, a to je tragično”, kaže Vučković.

Smatra da se kod ovakvog datuma, bez obzira na konfuziju oko njega, političari moraju pokazati primjerom kako ga slaviti.

“Društvo je kritično s razlogom, tako političare držimo odgovornima”

“Sigurna sam da smo dosta kritični, ali smo često kritični s razlogom”, kaže o općoj atmosferi u društvu.

“U ovom kontekstu, kada je pokušala opstati jedna desna Vlada, a u kojoj su neke njezine stranke zazirale u ekstremnu desnicu, nije uspjela upravo zahvaljujući tom kriticizmu. To je odlična stvar. Zahvaljujući tome na nekakvom Hodu za život bilo je 5 tisuća ljudi, a na prosvjedu za kurikularnu reformu njih 50 tisuća. To su pozitivne i dobre stvari za društvo, i govore da je taj naš kriticizam dobra poluga kojom političare držimo odgovornima i ne dopuštamo im da rade što žele”, smatra Vučković.

O današnjem govoru predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a u kojem je pozivala na zajedništvo, Vučković kaže da se ni predsjednica ne drži uvijek tog pravila koje ponavlja.

“Bivšu premijerku Jadranku Kosor, recimo, nije niti pozvala na prijem”, kazala je.

Pogledajte cijeli razgovor:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.