Mladi SDP-a Bandiću: Mi smo za pitku vodu umjesto fontana

Vijesti 04. srp 201614:21 > 14:29
SDP forum mladih

Forum mladih SDP-a Zagreb, uz potporu Savjeta za zdravlje i Savjeta za sport SDP-a Zagreb pokreće inicijativu za poboljšanjem infrastrukture uz Savski nasip.

Iz zagrebačkog Fooruma mladih SDP-a oglasili su se priopćenjem ukojem naode da su do sada mnogo puta upozoravali na neadekvatnost vodovoda i odvodnje u naseljimapoput Brezovice i Sesveta, ali da se, međutim, Grad na svaki komentar oglušio i nastavio raditi, primjerice fontane.

Sada pokreću inicijativu za poboljšanjem infrastrukture uz Savski nasip.

‘Pitka voda ne smije biti luksuz’

“Želja nam je inicirati raspravu te potaknuti aktivnosti dovođenja javnih slavina s pitkom vodom duž cijele rekreacijske zone nasipa. Naša inicijativa je zasad dobila potporu Vijeća gradske četvrti Trnje na čijem se području sada i nalazimo, a vjerujemo da će je poduprijeti i ostala vijeća na području nasipa. Javne slavine nisu samo prijeko potrebne ovdje, već i u gradskim parkovima i ostalim frekventnim mjestima u gradu. Pitka voda ne smije biti luksuz i mora biti dostupna svakom građaninu. Mi smo za pitku vodu umjesto fontana”, izjavio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb Matej Mišić.

Navode i da je među Zagrepčanima popularni Savski nasip, odnosno obala dr. Savke Dabčević Kučar od velikog interesa budući da građani upravo tamo provode mnoge rekreativne aktivnosti, i to ne samo tijekom ljetnih mjeseci.

I nasip bez pitke vode

Navode da nasipu nedostaje osnovna prateća infrastruktura, pogotovo javne slavine s pitkom vodom. Rekreativni sport izrazito je važan u očuvanju zdravlja građana: djeluje na smanjenje rizika za obolijevanje od najčešćih bolesti kao što su pretilost, hipertenzija, šećerna bolest i maligne bolesti te, osim fizičkog, podiže i razinu mentalnog zdravlja, stoga bi Gradu bi taj vid provođenja slobodnog vremena građana trebao biti prioritet.

Inicijativu Foruma mladih podržao je gradski zastupnik i tajnik gradske organizacije SDP-a Dominik Etlinger koji je kratko prokomentirao kako su u Gradu prioriteti potpuno pogrešno definirani što svakodnevno izlazi na vidjelo.

“Na nekim mjestima i u nekim prilikama proljevamo vodu, a tamo gdje je najpotrebnija ne postoji osnovna infrastruktura.” zaključio je Etlinger.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.