Butković: Tražit ću objašnjenje za posudbu 4,2 milijuna kuna

Vijesti 05. srp 201612:52 > 12:56
N1

"Evo stvarno ste me zatekli s pitanjima, nisam to vidio", kazao je Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić ispred Vlade, nakon što je upitan o pozajmici o kojoj je za Nacional progovorio Pavao Vujnovac, vlasnik tvrtke Energia Naturalis.

Prema njegovim tvrdnjama, on je zatražio od Milijana Brkića da mu vrati 4,2 milijuna kuna, koje je posudio HDZ-a. Glasnogovornica tvrtke potvrdila je za N1 da su izjave autentične te da nemaju što dodati. Potpredsjednik HDZ-a i tehnički ministar Oleg Butković upitan je isto pitanje.

“Nisam znao za taj podatak, pročitao sam to u medijima. Očekujem reakciju stranke. Apsolutno ću tražiti objašnjenje, jer mi to i funkcija i odgovornost prema ljudima nalaže”, kazao je Butković.

Upitan je i je li nezgodno za HDZ da posuđuje novac od tvrke koja posluje zahvljujući ruskom kapitalu, pa kaže: “Ne znam čija je ta tvrtka i s čijim kapitalom posluju”. No, priznaje, “ako se tako piše to je vjerojatno tako”.

Komentirao je i anketu CRO Demoskopa koja suparničkom SDP-u daje čak deset posto više glasova nego HDZ-u. Zamolio je da se pričeka sa zaključcima.

“Anekte su uvijek bile nesklone HDZ-u, nama je jedina anketa izbori. Po meni je bilo bolje prekinuti rad one Vlade, nego pustiti da traje kao što je trajao eksperiment Zorana Milanovića i njegove vlade, vidjeli smo rezultat”, kazao je Butković, navodeći da će HDZ izvući pouke, dodajući: “i mislim da će građani to ipak honorirati”.

Ustvrdio je i kako ne zna tko je protukandidat Andreju Plenkoviću, Aleksandar Makovec iz Čakovca.

“Ne znam ni koji je to gospodin, ali svi su dobrodošli. Postupak traje do 6. srpnja do ponoći i svatko se može kandidirati”, kazao je Butković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.